Nyheter

Experter sågar Palmebesked: ”Enbart spekulation”

Att mordet på Olof Palme skedde ungefär två minuter efter att Skandiamannen hade stämplat ut från sin arbetsplats ett 50-tal meter bort väcker frågor.

Beslutet om att lägga ned utredningen utan konkreta bevis mot den misstänkte gärningsmannen Stig Engström har tagits emot med besvikelse och skepsis bland sakkunniga.– Den här presskonferensen var en kolossal besvikelse, säger Leif GW Persson, professor i kriminologi, till TV4.– Dagens presentation var enbart en spekulation och bevisar ingenting, skriver journalisten Hans-Göran Björk till Världen idag.

Publicerad Uppdaterad

En titt bland reaktionerna visar att Krister Petersson inte lyckats övertyga sin omgivning om tesen att den så kallade Skandiamannen Stig Engström var Olof Palmes mördare. Leif GW Persson tillhör dem som under våren uttryckt stor förväntan inför beslutet som gällde att antingen väcka åtal eller lägga ner den drygt 34 år gamla utredningen. GW Persson säger förvisso att han inte kan utesluta att Stig Engström mördade Palme, men betonar att han inte på något sätt blivit mer övertygad om den möjligheten.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS