Nyheter

Evangelisations-stöttande Agape Sverige firar 50 år

Varje år brukar Agape Sveriges medarbetare i Sverige, inklusive de amerikanska missionärerna, ha en gemensam träff - här träffas de 2021. I helgen träffas de för att fira 50-årsjubileum. Foto: Agape Sverige
Varje år brukar Agape Sveriges medarbetare i Sverige, inklusive de amerikanska missionärerna, ha en gemensam träff - här träffas de 2021. I helgen träffas de för att fira 50-årsjubileum. Foto: Agape Sverige
Tord Larsson har arbetat för Agape Sverige sedan 2001. Foto: Agape Sverige
Tord Larsson har arbetat för Agape Sverige sedan 2001. Foto: Agape Sverige

På lördag firar evangelisations- och missionsorganisationen Agape Sverige att de fyller 50 år. Organisationen, som har jobbat mycket med internet-evangelisation och studentteam vid universitet, planerar att fortsätta med detta, samtidigt som de tänker ha mycket fokus på ungdomar framöver.

Publicerad Uppdaterad

På den tiden hamnade vi på första sidan på Google när du sökte på Jesus.

Tord Larsson

Tord Larsson, som är en av organisationens fyra anställda, har nu arbetat för Agape Sverige i drygt 20 år, till stor del tillsammans med sin fru Martha, som nyligen fick flytta hem till Herren och därmed kommer att vara saknad vid helgens 50-årsjubileum.

Han konstaterar att arbetet med Agape Sverige har varit en livsstil för dem, där de haft kontoret i sitt hem de sista 16 åren.

I sitt arbete med att sprida evangeliet på olika sätt, genom diverse satsningar över hela landet, samarbetar dock Agape Sverige oftast med lokala församlingar.

Utöver de svenska anställda, och ett antal volontärer, arbetar Agape Sverige för tillfället tillsammans med flera amerikaner, som är missionärer i olika svenska universitetsstäder, och som är anställda genom den amerikanska systerorganisationen CRU, som tidigare hette Campus Crusade for Christ.

En viktig del av deras nuvarande arbete, som de vill satsa på framöver, är ungdomsprojektet SHINE som först blev först bromsat av coronapandemin men nu har kommit i gång ordentligt. Det går ut på att hjälpa svenska ungdomar att dela med sig av evangeliet.

– Vi är ute och vittnar mycket och möter mycket människor, och det är lättare att möta ungdomar, än när folk kommit upp lite i ålder, för de är mer nyfikna på livet, säger Tord Larsson.

Organisationen har tidigare arbetat mycket med den så kallade ”Jesus-filmen”, och gjorde även en stor satsning 2014, där de skickade ut en barn-inriktad Dvd med berättelser om Jesus till 94 000 hushåll.

För ungefär tio år sedan hade de ett stort arbete kopplat till flera evangeliserande sajter på nätet, där tiotusentals personer indikerade beslut att ta emot Jesus, och där tusentals valde att ta personlig kontakt med Agape Sverige via mejl och telefon.

– På den tiden hamnade vi på första sidan på Google när du sökte på Jesus, i dag är det annorlunda, konstaterar Tord, som förklarar att det har att göra med att det finns så mycket kristna sajter på nätet i dag.

Vad har organisationen fått betyda för Guds rike under de här 50 åren?

– Jag tror att vi har kunnat förmedla evangeliet till väldigt många. Vi jobbar ju med kristenheten, med dem som vill sprida evangeliet, vi gör ingen skillnad på kyrkor.

Powered by Labrador CMS