Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Equmeniakyrkan har valt kyrkoledare

Under den pågående digitala kyrkokonferensen har Equmeniakyrkan valt en trio som ska leda samfundet under de kommande fyra åren.

Nyheter · Publicerad 13:17, 24 sep 2020

Man gick på styrelsens förslag vilket innebär att Lasse Svensson, nuvarande kyrkoledare, fortsätter sin tjänst.

Karin Wiborn, nuvarande generalsekreterare för Sveriges kristna råd (SKR), och Joakim Hagerius, pastor och tidigare opinionsredaktör på Dagen, kliver in som nya, biträdande kyrkoledare. Wiborn och Hagerius ersätter därmed Sofia Camnerin och Olle Alkholm som haft tjänsterna i åtta år.

– Jag är förtjust över att få ingå i ett gemensamt ledarskap och kommer bära med mig mitt ekumeniska hjärta. Jag ser fram emot att stå i tjänst för Equmeniakyrkan och dess församlingar, har Karin Wiborn sagt i samband med kyrkostyrelsens nominering till uppdraget.

Att hon blir kyrkoledare innebär samtidigt att någon ska ta över rollen som generalsekreterare i SKR. Vem det blir återstår att se.

– Inför uppdraget som biträdande kyrkoledare känner jag stor glädje och inspiration. Min förhoppning är att den erfarenhet som jag har samlat på mig kan få vara med och bidra till kyrkans liv och utveckling, framhöll Joakim Hagerius i samband med styrelsens förslag.

Under konferensen har Equmeniakyrkan också valt en ny regional kyrkoledare i öst. Det blir Johan Einarsson som tidigare arbetat som församlingsutvecklare i regionen.

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00