Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Øyvind Tholvsen. Foto: Evangeliska frikyrkan

EFK slog doprekord

Fler människor än något år tidigare döptes förra året inom Evangeliska frikyrkan i Sverige.

Nyheter · Publicerad 14:13, 23 mar 2016

738 personer döptes i rörelsen under 2015. Det är en ökning med 149 personer sedan året innan och den högsta siffran sedan EFK bildades 1997.

– Vi har länge sett en tydlig ökning i antal människor som kommer till tro och döps. Att denna ökning nu förstärks ytterligare är oerhört glädjande, säger Øyvind Tholvsen som har sammanställt statistiken, i ett pressmeddelande.

Under 2015 betjänade EFK totalt 58 995 personer i församlingarnas verksamhet. Andelen med utländsk bakgrund ökar.

Vid årsskiftet bestod EFK av 304 församlingar med totalt 34 400 medlemmar, en ökning med en församling och 608 personer sedan 2014. Ökningen beror enligt EFK bland annat på att rörelsen tagit emot nyanslutna församlingar med ett stort antal medlemmar.

Men i statistiken syns också stora utmaningar, som att antalet barn och unga som betjänas i församlingarnas verksamheter fortsätter att minska.

– Kristenheten i Sverige står och faller med att vi kan förmedla evangeliet och tron till nästa generation. EFKs växt tidigare år har berott på att vi har lyckats bra med detta i tidigare generationer. Frågan är hur vi kan hantera detta under åren som kommer, säger Øyvind Tholvsen.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...