Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Øyvind Tholvsen. Foto: Evangeliska frikyrkan

EFK slog doprekord

Fler människor än något år tidigare döptes förra året inom Evangeliska frikyrkan i Sverige.

Nyheter · Publicerad 14:13, 23 mar 2016

738 personer döptes i rörelsen under 2015. Det är en ökning med 149 personer sedan året innan och den högsta siffran sedan EFK bildades 1997.

– Vi har länge sett en tydlig ökning i antal människor som kommer till tro och döps. Att denna ökning nu förstärks ytterligare är oerhört glädjande, säger Øyvind Tholvsen som har sammanställt statistiken, i ett pressmeddelande.

Under 2015 betjänade EFK totalt 58 995 personer i församlingarnas verksamhet. Andelen med utländsk bakgrund ökar.

Vid årsskiftet bestod EFK av 304 församlingar med totalt 34 400 medlemmar, en ökning med en församling och 608 personer sedan 2014. Ökningen beror enligt EFK bland annat på att rörelsen tagit emot nyanslutna församlingar med ett stort antal medlemmar.

Men i statistiken syns också stora utmaningar, som att antalet barn och unga som betjänas i församlingarnas verksamheter fortsätter att minska.

– Kristenheten i Sverige står och faller med att vi kan förmedla evangeliet och tron till nästa generation. EFKs växt tidigare år har berott på att vi har lyckats bra med detta i tidigare generationer. Frågan är hur vi kan hantera detta under åren som kommer, säger Øyvind Tholvsen.

Tålamod och Andens verk lyftes under Pingst Pastor

Pingst Pastor. I veckan möttes flera hundra svenska pingstpastorer för en digital nätverksträff. Daniel Alm,... lördag 16/1 16:00

Ravi Zacharias tros ha begått sexuella övergrepp

Avslöjande. Den kände och uppskattade apologeten Ravi Zacharias som avled förra året har anklagats för sexuella... lördag 16/1 11:00

Joggande judinna mördad – ett offer för tystnadskultur

Israelkommentar Den 20 december 2020 är israeliska sexbarnsmamman Esther Horgan ute på sin vanliga joggingrunda.... torsdag 14/1 00:00