Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Demokraterna i USA lovprisade ateister

USA:s ateister lovordas i en ny resolution från det demokratiska partiet. Resolutionen har blivit väl omskriven i kristna medier eftersom den innefattar en formulering som kan tolkas som ett hån av religionsfriheten. Resolutionen väcker även kritik för att göra gällande att den största religiösa gruppen inom partiet är icke-troende.

Nyheter · Publicerad 09:00, 7 sep 2019

Den republikanske presidenten, Donald Trump, har ett starkt stöd hos USA:s evangelikala kristna. Nu verkar det demokratiska partiet rikta in sig mot personer som inte tror på Gud.

I en resolution, som uppges ha röstats igenom på ett partimöte i San Francisco den 24 augusti, prisas landets icke-troende.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...