Nyheter

Avkragad präst anklagar Svenska kyrkan för hyckleri

Märkligt att inte Svenska frimurarorden granskas av Svenska kyrkan, trots att sällskapet förbjuder kvinnliga präster och har slutna möten, skriver Missionsprovinsens biskop Bengt Ådahl (bilden till höger). På bilden till vänster ses frimurarordens högkvarter i Bååtska palatset i Stockholm. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT & Privat
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Foto: Privat

Präster och biskopar som deltar i Frimurarorden – ett sällskap som utestänger kvinnor – möts inte av kritik från Svenska kyrkan, men den som blir en del av Missionsprovinsen riskerar avkragning. Det påpekar prästen Bengt Ådahl som blivit avkragad efter att ha blivit biskop i Missionsprovinsen.

Publicerad Uppdaterad

Världen idag har tidigare skrivit om prästen Bengt Ådahl som hösten 2018 valdes till ny biskop för Missionsprovinsen. Missionsprovinsen är en kristen organisation som år 2003 bildades som en reaktion på att Svenska kyrkan inte längre avsåg prästviga personer som inte kunde samarbeta med kvinnliga präster. Organisationen ser sig själva som ett icketerritoriellt stift med evangelisk-luthersk grund.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS