Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

Utrikesminister Ann Linde sade nyligen att det enda bistånd som Sverige ger till den palestinska myndigheten går till en miljömyndighet. Nu kommer uppgifter om att myndigheten sprider antisemitism. Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Antisemitism på svenskstödd myndighet

Den palestinska miljömyndigheten får 22,5 miljoner kronor av Sverige 2018–2021 för ”kompetenshöjande samarbete”. Samtidigt sprider myndigheten antisemitism, enligt tankesmedjan Perspektiv på Israel.

Nyheter · Publicerad 09:50, 27 feb 2020

Sveriges regering har ofta poängterat att inget bistånd går direkt till den Palestinska myndigheten. Som svar på en skriftlig fråga nyligen underströk utrikesminister Ann Linde:

”Med undantag för ett kompetenshöjande samarbete med miljömyndigheten inom bland annat klimatfrågor ger Sverige inget bistånd till palestinska myndigheter”.

Detta stöd, som uppgår till 22,5 miljoner under fyra år, är dock inte okontroversiellt.

Tobias Petersson på Perspektiv på Israel uppmärksammar att den palestinska miljömyndigheten 2017 höll i ett evenemang med ”klart antisemitiska och våldsbejakande inslag, där barn uppmanades att delta i våldsbejakande kamp”.

Under evenemanget lästes en dikt upp av ett barn där judar indirekt beskrevs som råttor och mördare. Denna video har sedan lagts upp på myndighetens officiella Facebooksida.

Där finns också videoklipp på myndighetens ledare Adalah Atira när hon hyllar palestinska terrorister och gör uttalanden om att vägra ockupationen med sitt blod.

Bibliska värden återvänder i coronas spår

Ledare Många länder har de senaste veckorna infört drastiska begränsningar av medborgarnas rörelsefrihet.... onsdag 1/4 00:00

Kraftfullt försvar för fåken

Språk. Det hotade ordet fåk — som provinsiellt betyder yrsnö eller snöstorm — är det i särklass hittills... måndag 30/3 07:00

Vem har gjort mest gott – Bill Gates eller Moder Teresa?

Arbetslivskrönika Moder Teresa är en av vår tids stora humanitära hjältar. Med Calcutta (i dag Kolkata), Indien, som... onsdag 1/4 00:10

Vem har gjort mest gott – Bill Gates eller Moder Teresa?

Arbetslivskrönika Moder Teresa är en av vår tids stora humanitära hjältar. Med Calcutta (i dag Kolkata), Indien, som...