Nyheter

Ännu en koranbränning ägde rum i centrala Stockholm

Koranbrännarna sparkade även på den muslimska boken under måndagens demonstration i Stockholm.
Koranbrännarna sparkade även på den muslimska boken under måndagens demonstration i Stockholm.

På måndagen brände två personer en koran på Mynttorget utanför Sveriges riksdag. Samtidigt visades också bilder av muslimska ledare upp och trampades på.Flera nya ansökningar om att bränna Koranen har lämnats in.

Publicerad Uppdaterad

Inför ett 15-tal högljudda motdemonstranter sparkade de båda personerna först Koranen mellan varandra och tände sedan eld på den.

Koranbrännarna Salwan Momika och Salwan Najem, som även trampade på bilder av muslimska ledare, är samma personer som vid upprepade tillfällen tidigare under sommaren tänt eld på och sparkat på koraner, bland annat utanför Iraks ambassad den 20 juli, vilket ledde till stora protester från muslimska länder.

Tre ansökningar om allmänna sammankomster med syfte att bränna Koranen har dragits tillbaka, rapporterar SVT. Bakom ansökningarna stod även denna gång Salwan Momika.

Till Expressen säger Momikas kompanjon Salwan Najem att ansökningarna drogs tillbaka för att det ”blivit fel med tiderna” och att nya ansökningar ska skickas in under dagen, bland annat med önskan om att bränna Koranen utanför Irans ambassad på torsdag. Övriga ansökningar gäller nästa vecka, varav en utanför moskén i Fittja.

För några dagar sedan berättade Världen idag om att en person ansökt om att bränna Bibeln och en psalmbok utanför en kyrka i centrala Stockholm, i syfte att ”deskalera koranbränningarna som sätter alla svenskar och svensk regering i en svår sits i den muslimska världen”. I fredags genomfördes manifestationen, men utan att någon religiös skrift tändes på eller att det uppstod några oroligheter.

Powered by Labrador CMS