Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Ann Linde: Rätt att erkänna palestinsk stat

Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) talade bitvis gott om Israel under en interpellationsdebatt med Lars Adaktusson (KD) i riksdagen i veckan. Samtidigt stod det klart att regeringen inte ångrar erkännandet av en palestinsk stat, och att Socialdemokraterna, trots palestinsk terror, anser att Israel bär huvudansvaret i konflikten.

Nyheter · Publicerad 14:51, 10 okt 2019

Adaktusson hade frågat Linde om regeringen trots försämrade relationer och det faktum att ingen annan europeisk regering följt efter, ändå anser att det ensidiga erkännandet av en palestinsk stat var riktigt.

Ja, blev svaret, samtidigt som hon betonade att ”Sverige står upp för Israels legitima säkerhetsbehov”.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Carola får en egen tv-serie

Julfirande. På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från... torsdag 17/10 15:45

Högtiderna ger chans att utforska vårt ursprung

Israelkommentar Analys. De flesta av oss är ganska ovetande om högtiderna som pågår i Israel i dagarna. Man kan prata med allt­ifrån pastorer och teologistuderande till... onsdag 16/10 00:00