Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Ann Linde avkrävs svar om ”terrorlöner”

Efter Världen idags avslöjande att utrikesminister Ann Linde (S) kallat terrorlöner till palestinska terroristers familjer för ”socialbidrag” har flera oppositionspartier reagerat. Både Björn Söder (SD) och Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) har nu begärt att Linde förklarar sig.

Nyheter · Publicerad 11:00, 11 feb 2020

Riksdagsledamöterna har i var sin skriftlig fråga hänvisat till Världen idags artikel och vill att utrikesministern reder ut vad hon egentligen menar.

Björn Söder skriver att det är svårt att tro på ”häpnadsväckande uppgifter om att utrikesministern kallat dessa terroristlöner för socialbidrag”.

Han frågar om ministern verkligen anser att pengar som betalas ut till terrorister, eller deras familjer, för att de mördat israeler, är en form av socialbidrag.

Söder vill också veta om regeringen fortsatt ska ”betala svenska skattemedel i bistånd som möjliggör att den palestinska myndigheten kan fortsätta finansiera terrorister och deras familjer?”

Elisabeth Björnsdotter Rahm menar att liknelsen med socialbidrag är ”ytterst anmärkningsvärd och respektlös”.

Hon vill nu veta på vilket sätt Linde och regeringen agerar för att de palestinska myndigheterna ska ta avstånd från terrorism och våldshandlingar mot den israeliska civilbefolkningen, och undrar om ministern med säkerhet kan säga att Sverige inte bidragit till de så kallade terrorlönerna.

Det var i samband med att utrikesministern träffade representanter för Vänskapsförbundet Sverige-Israel som Ann Linde enligt ett referat från mötet kal­lade terrorlöner för ”en form av socialbidrag”.

– Sverige ger inget direkt budgetstöd till Palestina och bidrar alltså inte till dessa utbetalningar, har Ann Linde sagt till Världen idag i ett skriftligt svar, där hon inte nekade till att ha använt liknelsen med socialbidrag.

Hon hänvisade till att ”de som drabbas av ockupationen” inte ska överges och att pengarna utgör kompensation för ”utebliven arbetsinkomst, stöd till rehabilitering och återanpassning, vilket av många palestinier ses som en form av socialbidrag”.

Det är svårt att verkligen tro på dessa häpnadsväckande uppgifter om att utrikesministern kallat dessa terroristlöner för socialbidrag.

Vår tillhörighet som kristna är Guds rike

Ledare Två rörelser i tiden brukar kallas för nationalism och globalisering. Hur ska vi som kristna... lördag 26/9 00:00

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan... lördag 26/9 18:00

Ny verksamhetsledare inom Pingströrelsen

Församling. Pingst styrelse har utsett en ny verksamhetsledare till Pingst Församling. Det blir Richard... lördag 26/9 14:00

Ingen paus för förföljelsen under corona

Missionsglimten Under corona­pandemin har jag skickat flera vädjanden om förbön för kristna som förföljs på grund... torsdag 24/9 00:10

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan...

Hur blir jag bättre på att lyssna på min fru?

Familjefrågan Jag har ett problem. Min fru och flera andra blir lätt irriterade på mig för att de upplever att...