Nyheter

Andlig näring i gudaskön miljö

På söndagen predikade en av konferensens två huvudtalare, Tomas Sjödin, om att vildpenséer bara kan växa upp där något hårt gått sönder och förbytts i mjukhet. Han tyckte det var sammas sak med människors andliga liv.

Hönö är platsen där du kan äta frukost på en klippa och lyssna på bibelstudium på förmiddagen, och äta färska räkor till tonerna av gospel på eftermiddagen. Fast bara en vecka om året.

Sedan 1945 har missionsförsamlingen på Hönö inbjudit till en vecka med bibelstudier, gudsmöten och gemenskap i allra skönaste skärgårdsmiljö.
Det stora tältet är under veckan ofta helt fullsatt och människor får stå utmed väggarna för att få plats. Det gör också att temperaturen i tältet bitvis är väldigt varm.
Men det finns naturligtvis råd för den varme – bara någon minut från tältet kan man svalka av sig i saltvattnet.
Årets huvudtalare är författaren Tomas Sjödin och evangelisten Britta Hermansson.
På söndagens förmiddagsmöte talade Tomas Sjödin om vildpenséer i den yttre skärgården, vilket han menade var en bra bild på "livets fullständiga suveränitet ".
– För att de ska kunna växa måste nämligen något hårt ha gått sönder och förbytts i mjukhet. Tiden har sin gång; det samlas tång och grus i det brustna och på något outgrundligt sätt tar livet rot i det, predikade Tomas Sjödin, som menade att bilderna av blommor som växer i sprickor är så kraftfull eftersom den "besparar oss all billig tröst och för oss bortom alla snabba förenklingar av mening".
Tomas Sjödin påminde om att också klippor kan rämna.
– Det andliga livet växer inte ur vår präktighet utan det är med människor som med vildpenséer: för att vi ska växa måste något hårt ha gått sönder och förbytts i mjukhet.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS