Men vi har vårt medborgarskap i himlen, och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare.
Filipperbrevet 3:20

Världen idag

Att promenera och be vid en abortklinik ansågs bryta mot coronarestriktionerna. (Arkivbild). Foto: Frank Augstein/AP/TT

76-åring bötfälld för bönepromenad under pandemin

I februari förra året grep polisen 76-åriga Rosa Lalor, som promenerat från sitt hem i Liverpool till en abortklinik där hon ensam gick runt och bad. Nu överklagar hon de böter som hon dömdes att betala för brott mot landets dåvarande corona-restriktioner.

Nyheter · Publicerad 07:00, 14 apr 2022

Polisen stoppade Rosa Lalor och körde hem henne i polisbilen. Sedan anmälde de henne för brott mot corona-restriktionerna, med argumentet att hon begett sig alltför långt hemifrån utan giltigt skäl.

Efter detta dömdes hon att betala motsvarande knappt 2 500 kronor i böter.

Rosa Lalor har nu överklagat domen, med bistånd av juristorganisationen ADF International. Hon vidhåller att hon är oskyldig eftersom hon höll sig till restriktionerna, som tillät dagliga promenader i ensamhet och inom rimligt avstånd från hemmet.

– Jag trodde aldrig att jag i ett demokratiskt land som Storbritannien skulle gripas för en enkel och ensam promenad under bön, säger Rosa Lalor i ett uttalande genom ADF International.

– Vad är det för slags samhälle vi har när människor kan gripas för att de manifesterar sin tro offentligt på ett fredligt sätt?

Rosa Lalor bad och promenerade nästan varje dag under förra årets nedstängning, som en del av den dagliga träning som tilläts. Hon bar munskydd, gick för sig själv och bad tyst med hörlurar på sig, skriver ADF International.

Men eftersom hon denna dag promenerade utanför en abortklinik, hävdade polisen som stoppade henne att Rosa Lalor i själva verket begett sig till platsen för att utföra ”en protest”.

Enligt Rosa Lalor hade polisen fotograferat henne innan hon greps, och även sagt sig inte kunnat se de män som stod och väntade på sina fruar eller flickvänner utanför abortkliniken.

Polisen sade också till Rosa Lalor att avråda andra från att delta i bön vid abortkliniker, eftersom detta skulle ses som brott mot restriktionerna.

– Jag har alltid respekterat lagen och aldrig velat vara med om en rättsprocess. Men eftersom man bötfällde mig för att jag bad och promenerade samtidigt, anser jag det principiellt viktigt att driva den här frågan, säger hon i ett uttalande genom ADF International.

Kristendomsfientlig present från SVT till Socialdemokraterna

Ledare Socialdemokraterna kan via LO och sitt eget Kombilotteri pumpa in stora pengar i valrörelsen. Nu... lördag 20/8 00:10

Makten över elhandeln glider bort från nationen

Ledare Magdalena Andersson inledde en partiledardebatt häromkvällen med något så ovanligt som beröm till... fredag 19/8 00:10

Vi ska gå omkring och dofta Kristus

Denna söndag luktar det Skutskär över hela Sverige, och speciellt på vissa delar av... lördag 20/8 00:00

Fem partier beredda att runda lagen om partibidrag

Granskning. Fem av riksdagens åtta partier är beredda att på olika sätt kringgå lagen om partifinansiering... fredag 19/8 15:00

Ebba Busch försvarade samvetsfrihet inom vården

Ledare I Aftonbladet TV:s partiledardebatt i onsdags angrep återigen Annie Lööf (C) – som för fyra år... fredag 19/8 00:00

Sjöng i anden under fredagsbönen i moskén

Missionsglimten Douzhan arbetar bland muslimer i ett land i Centralasien. Han brinner för att se hela området bli... fredag 19/8 00:00

Senaste nytt

    Terrordåd är inte hjältedåd

    Israelkommentar I lördags kväll besköts väntande vid en busshållplats i närheten av Västra muren i Jerusalem. Två...

    Vi ska gå omkring och dofta Kristus

    Denna söndag luktar det Skutskär över hela Sverige, och speciellt på vissa delar av...
    Följ Världen idag i sociala medier