Fängelser

65 000 fångar världen över får evangeliet som julklapp

Bland annat fångar i El Salvador kommer få så kallade ”Hope Packs” inför julen.

65 000 fångar, på fängelser världen över, får i år evangeliet om Jesus i sina händer. Detta då en organisation personligen kommer överlämna julklappar till fångar i 19 länder.

Bakom satsningen ligger den ideella organisationen Good news global, som i år kommer dela ut julklappar till intagna på fängelser i 19 länder, däribland länder som Litauen, Kenya, Malawi, Libanon och Ukraina. Dessutom sker utdelningen i 16 av USA:s delstater.

 I vad de kallar ”Hope packs” ingår en julgåva, kort, en almanacka, mat, hygienartiklar och evangelium.

– Hope packs representerar vår största direkta evangelisationssatsning mot intagna fångar någonsin. Den här julen sätter vi evangeliet i händerna på 65 000 fångar, säger organisationens ledare Jon Evans till CBN News.

Den här julen sätter vi evangeliet i händerna på 65 000 fångar

Jon Evans

Good News Global började dela ut sina Hope packs 2021, efter ett initiativ från en kaplan inom organisationen, som själv varit fängslad och mottagit en sådan försändelse vid en tidigare utdelning. I år delas alltså tiotusentals sådana paket ut till fångar världen över i deras största satsning någonsin.

– Vi tror att alla har ett inneboende värde i Guds ögon, och att förse de intagna med Hope packs är ett praktiskt och påtagligt sätt att demonstrera det, säger Jon Evans.

Paketen kommer delas ut på drygt 160 fängelser, och för att finansiera det hela har organisationen samlat in omkring 186 000 dollar, motsvarande omkring 1,9 miljoner svenska kronor.

Fångar i drygt 160 fängelser i 19 länder får bland annat evangelium som julklapp i år.

Varje dag når Good news global ut till 300 000 fångar i 25 länder genom kaplaner och 100 000 volontärer. Sedan de startade sin verksamhet beräknas drygt två miljoner människor tagit beslut om att följa Jesus, tack vare deras evangelisationsarbete på fängelser.

– Vi tror att det mest effektiva verktyget för att hjälpa de intagna och personalen med deras behov är den dagliga närvaron av en kaplan som fungerar som en pastor, rådgivare, mentor och vän till de som är intagna, säger Jon Evans.

Powered by Labrador CMS