Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Nu är det dags för Guds rike att kontra med full kraft.

Ledarkrönika · Publicerad 00:20, 4 jun 2020

I slutet av februari, blev jag, min son och en god vän inbjudna av en annan god vän till Göteborg. Han är en passionerad Frölunda­supporter och hade väl tänkt få visa oss när Frölunda spelade skjortan av Leksands IF. Han hade nog räknat med att Göteborgs stolthet skulle vara numret för stora för laget från det lilla samhället i Dalarna.

Men långt tillbaka i tiden fick Goliat lära sig den smärtsamma läxan att ”den lilla grabben från landet” kunde besegra ”den stolta jätten”.

Det blev en fantastisk kväll i Scandinavium. Frölunda låg på och pressade tillbaka Leksand rätt så rejält under delar av matchen. Men Leksand kontrade, gång på gång, och när matchen var slut hade gästerna vunnit med övertygande 5–2. Jag behöver väl inte poängtera att jag och min son – som stolta Leksandssupportrar – var betydligt mer nöjda än hemmasupportrarna.

Nu i helgen hade min vän Stefan Börjesson, som var den som bjöd oss på ishockeymatchen, bjudit in mig att undervisa ett nätverk av män nere i Göteborg. Jag kunde naturligtvis inte låta bli att i min undervisning påminna om ishockeymatchen i Scandinavium. För precis som i den matchen har Fienden tryckt tillbaka Guds folk ganska rejält. (Jag vet att åtminstone Joakim Lundqvist och Andreas Nielsen uppskattar liknelsen här!)

På olika sätt kan det ha sett ut som om Fienden är starkare än församlingen. Men genom hela Bibeln kan vi se att Gud är en expert på att kontra. När Fienden trycker tillbaka Guds folk väljer Gud alltid att kontra, och innan slaget är över står Gud som segrare.

På långfredagens kväll såg det också ut som om slaget var över. Fienden tycktes ha fått in en avgörande knockout; Gud själv låg utslagen och till synes besegrad i en grav. Men på påskdagens morgon kontrade Gud och hela himlen stod upp och jublade. Den dagen vanns det avgörande slaget för Guds rike. Gud är expert på att kontra.

Det här inspirerar mig i den situation vi befinner oss i just nu. Coronapandemin har slagit till med full kraft mot hela vår värld. Hela mänskligheten är tillbakapressad av ett virus, som tycks ha fått ett rejält övertag över allt och alla. Men Gud är expert på att kontra.

Därför är det min absoluta övertygelse att vi inte ska känna oss uppgivna och modlösa. I en tid av så mycket sjukdom, lidande och död är min bön att Gud ska kontra med mängder av helanden, mirakler och kraftgärningar. I vår församling har vi precis sett en kvinna bli fullständigt, mirakulöst helad efter att ha varit dödssjuk i cancer.

Och jag tror detta bara är en ringa begynnelse av vad vi ska få se.

Gud ska kontra med finess och full kraft. Guds helande kraft ska driva tillbaka sjukdom och ohälsa. Guds livgivande krafter ska visa sig starkare än dödens. För varje offer som skördats ska vi be om kompensation i form av helanden och mirakler. Nu är det dags för Guds rike att kontra med full kraft. För i allt detta ska vi vinna en överväldigande seger.

Jesus, Davids son, har fällt den store Goliat en gång för alla. Nu ska allt Guds folk komma på fötter igen och jaga Fiendens härar på flykten. Nu är det tid för helanden, mirakler och kraftgärningar. Du är väl med i matchen?!

I en tid av så mycket sjukdom, lidande och död är min bön att Gud ska kontra med mängder av helanden, mirakler och kraftgärningar.

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00