Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Den finska riksdagsledamoten Päivi Räsänen friades på alla punkter. Foto: ADF International

Viktig finsk seger för religionsfrihet

Ledare · Publicerad 00:20, 31 mar 2022

Dyrbara och grundläggande demokratiska värden, som yttrande- och tankefrihet samt religionsfrihet, har stått på spel i Finland i en internationellt uppmärksammad rättegång denna vinter.

Bara det faktum att åtala riksdagsledamoten Päivi Räsänen, som varit kyrkominister och de finländska Krist­demo­kraternas partiledare, för att i en intervju i en kyrklig tidskrift citera och hänvisa till Bibeln om kyrkans syn på samlevnaden mellan man och kvinna i enlighet med skapelseordningen, har fått många troende världen över att minst sagt höja på ögonbrynen.

Det är därför en viktig demokratisk och frihetlig seger – i Finland och hela västvärlden – för den självklara rätten att kunna hänvisa till Guds ord när tingsrätten nu i sin klara dom helt friar Räsänen på alla punkter.

Ändå kvarstår faktum att det är djupt tragiskt att angreppen på religionsfrihet nått så långt i en etablerad och stabil nordisk demokrati som Finlands att åtal i detta fall väcktes överhuvudtaget.

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10