Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Novak Djokovic har blivit föremål för viktig fråga rörande covidvaccin. Foto: Kelly Defina/AP/TT

Tennisdom vägvisande om vaccintvång

Ledare · Publicerad 00:00, 13 jan 2022

Världens främste tennisspelare, Novak Djokovic, är ingen karismatisk person, utan har en ganska tillbakadragen natur. Han är däremot en principfast man, som konsekvent vägrat uppge om han vaccinerat sig eller inte.

Frågan har nu bränt till på allvar när han först vägrades inresetillstånd i Australien för att delta i nästa veckas Grand Slam-turnering – ett beslut som nu upphävts av domstol.

Beslutet är en viktig vägledning i liknande frågor världen över, och Djokovic har plötsligt fått en viktig roll även utanför tennisbanan, som representant för frågan om rätten att själv fatta beslut i vaccinfrågan. 

Domen från Australien, som annars har några av världens hårdaste restriktioner, illustrerar också hur svårt det är att försvara vaccintvång vid en faktisk juridisk prövning. Det bör vara en påminnelse också till andra länder.

Sunt förnuft och ett moget perspektiv hos beslutsfattarna och ansvarig frihet bland medborgarna är de bästa ledstjärnorna även fortsättningsvis. 

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10