Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Eko-redaktionen har granskat det ifrågasatta innehållet och anser att det håller. Foto: Christine Olsson/TT

SR-reporter och Pisa-fusk rubbar tilltron

Ledare · Publicerad 00:00, 12 maj 2021

En kvinnlig reporter på Sveriges Radios (SR) Ekot-redaktion, satt att granska beslutet att utvisa sex personer med islamistkopplingar som hotat rikets säkerhet, visar sig själv ha inlett en relation med en av de intervjuade islamisterna. Och flyttat ihop med honom. 

Om detta, inte ett ljud utåt från SR – förrän en granskande grupp kommit missförhållandena på spåret.

Den tidigare SR-anställdes reportage ligger fortfarande ograverat kvar i SR:s playarkiv. Ekot-redaktionen hävdar att de själva granskat innehållet och finner att det håller. Däremot ingen granskning av en extern aktör eller fundering kring vilka frågor som aldrig ställdes till islamisterna. 

Vidare har Skolverket, uppenbarligen med utbildningsministerns vetskap, valt att ur underlaget ta bort så omfattande elevgrupper – med inte minst migrationsbakgrund – att hela det svenska resultatet i den internationella Pisa-mätningen av skolresultat blivit direkt missvisande. Och skönmålande.

Har någon som syfte att undergräva sitt eget förtroende finns det mycket att ”lära” av Skolverket, utbildningsministern och SR:s Ekot-redaktion.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10