Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Kommer dödshjälp snart att införas i Sverige? (Ilustrationsbild) Foto: Anders Wiklund/TT

Partierna vacklar om dödshjälp

Ledare · Publicerad 00:00, 29 dec 2021

Politiskt kontroversiella ställningstaganden har en tendens att sprida sig till länder inom samma kultursfär. Abort, könsneutrala äktenskap och hatlagstiftning är företeelser som, efter att ha varit otänkbara, på kort tid ätit sig in i lagstiftningen i hela västvärlden.

Ett nytt sådant steg kan bli aktiv dödshjälp, som varit möjlig i ett antal länder, och där tanken nu tycks få fäste bland allt fler politiska företrädare.

En sådan förändring har tydligt skett i Sverige, där nu en majoritet av partierna vill utreda frågan. Endast Centern, Krist­demo­kraterna och Social­demo­kraterna står ännu så länge kvar på beprövad grund.

Man kan av erfarenhet förutsäga att vi nu kommer att översköljas av en flodvåg av mediepropaganda för detta nya och farliga steg. Finns det tillräckligt starka krafter i partierna för att hålla emot?

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00