Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

På söndag fyller kungen 77 år. Foto: Ola Karlman

Låt oss fira både kung och fosterland

Ledare · Publicerad 00:00, 28 apr 2023

Kung Carl XVI Gustaf fyller 77 år på söndag, Valborgsmässoafton, en födelsedag som svenska folket inte har anledning att missa. Det är nämligen ett rejält jubileumsår 2023, då ett halvt sekel förflutit sedan vår kungs trontillträde, i september 1973. 

Dessutom innebär den kommande nationaldagen den 6 juni att ett halvt årtusende gått sedan Sverige blev en självständig och fri stat, detta i och med valet av Gustaf Vasa som landets kung på just den dagen. På så sätt frigjorde sig Sverige från 126 år av Kalmarunionen och från danskt välde. 

I de oroliga och svåra tider vi nu upplever, med kriget i Ukraina, ökar obetingat parallellt behovet av trygghet, kontinuitet och fasta punkter i tillvaron, även i ett land som Sverige. Kristen tro, kyrkor och samfund, gudsförtröstan och Guds tio bud bidrar definitivt och starkt till detta. 

Den kungliga familjen hjälper till på sitt sätt, i samma riktning, baserat på en månghundraårig historia av Sverige som en i kristendomen rotad monarki, i dryga hundra år numera med demokratiska, konstitutionella förtecken.

Detta är värt att erinra sig, bekräfta och fira på kungens födelsedag.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10