Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Färsingaskolan i Sjöbo fick stänga på grund av oordning. Foto: Johan Nilsson/TT

Lärdomar från stängt högstadium

Ledare · Publicerad 00:00, 1 mar 2023

Sjöbo kommuns högstadium Färsingaskolan återöppnade sin skolverksamhet på tisdagen, efter två veckors stängning för sportlov – och allmän oordning. 

Kaoset har tagit sig motbjudande uttryck i form av bland annat förstörda lektioner och vandaliserade toaletter, ständigt spring in och ut ur klassrummen, uppbrända böcker, polisanmälda elever, explosioner och våld.

På en högstadieskola med 450 elever utan stadigvarande rektor, med en del lärare som slutat efter att ha gett upp, flera tillfälliga vikarier och en grupp respektlösa och amoraliska ungdomar som förpestat och terroriserat miljön, fick kommunen till sist nog. Högstadiet stängdes.

Så här långt får det aldrig gå, med ett vuxensamhälle som tappat kontrollen.

Andra förskräckande rapporter och vittnesbörd runt om i landet visar att det fortfarande inte står bra till med studiero, trygghet och respekt på många andra enheter.

I den svenska skola där S, kommunistiska VPK och liberala FP under Olof Palme och Ingvar Carlsson avskaffade kristendomsämnet och morgonsamlingar är det nu kameraövervakning som blivit ersättningen. Detta i stället för att utrusta varje elev med en inre moralisk och andlig kompass.

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Svenska städer i topp när EU gör stor knarkmätning

Droger. EU har sammanställt en rekordstor undersökning av avloppsvatten i jakt på lärdomar om européers... lördag 1/4 18:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00