På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Att FN börjat kartlägga organisationer och grupper som står för en traditionell familjesyn, är sannerligen skrämmande, skriver Carin Stenström. Foto: Julian Stratenschulte/AP/TT

Farligt när FN väljer kamp mot familj och naturlig könsordning

Ledare · Publicerad 00:10, 23 feb 2021

Just när man tror att det inte kan bli värre tar dårskapen ännu ett steg framåt. Uppgifterna i Världen idag den 18 februari, att FN kartlägger organisationer och grupper som står för en traditionell familjesyn, är sannerligen skrämmande. I Sverige är åsiktsregistrering förbjuden, men i den fredliga samlevnadens organisation tycks den frodas.

De totalitära krafterna firar nya triumfer.

Vi måste inse att vi grovt underskattat kraften i dårskapen. Vi trodde att man kunde negligera bisarra tankekonstruktioner, att de var något övergående – något som inte skulle kunna överleva förnuft, kunskap och mänsklig erfarenhet. Men vi hade fel. Det tycks inte finnas några gränser för vad som kan slå rot och växa, när jordmånen i samhället målmedvetet beretts för det.

Marginella grupper och uppfattningar har kunnat få ett stöd och en uppbackning så att de nu hotar grundläggande mänskliga förutsättningar.

Gemensamt för dessa allt starkare och intoleranta strömningar är att de slår mot det som är förutsättningen för mänskligt liv: mot familjen, mot en naturlig könsordning, mot föräldraskap, mot sund värdeöverföring till kommande generationer. Den oundvikliga följden blir förvirring, osäkerhet och rädsla – det vill säga den historiska grogrunden för makt, sönderfall och kontroll.

Den mest grundläggande förutsättningen för liv och utveckling är tvåkönsprincipen. Det gäller växtvärlden, djurvärlden och människor. Nästan utan undantag behövs två kön för att livet ska föras vidare. När det gäller djurvärlden bejakas detta kraftfullt av dagens opinionsbildare; djur ska leva enligt sin natur, helst utan någon styrning av mänsklig hand.

Helt annorlunda förhåller det sig med inställningen till mänskligt liv. Här ska könen förnekas, utplånas, osynliggöras. Barn ska indoktrineras i verklighetsfrämmande uppfattningar. För ett par generationer sedan växte barn upp utan att ha hört ord som pornografi, pedofili och gruppsex, för att inte tala om trans och queer.

Numera anses detta viktig information, som ska inympas redan i förskolan.

Att den ledande humanitära organisationen nu rättar in sig i samhällsomstörtarnas led är djupt oroande. Den odiskutabla majoriteten av jordens befolkning som inser och vill vårda livets förutsättningar, ska nu utsättas för förföljelse och hotad svartlistning.

Den franska revolutionen började som en omvälvande frihetsrörelse – men slutade i våld och massavrättningar. Ingen vet var det som i dag börjar som åsiktsregistrering och åsiktsförtryck till sist kommer att sluta.

En stat får inte pressa sina medborgare till att ljuga

Ledare En lärare på Sol­viks­skolan i Järna blev nyligen uppsagd från sin tjänst på grund av sin vägran... tisdag 11/5 00:10

Nationalister band ris för egen rygg

Ledare Efter torsdagens val till provinsförsamlingen i Skottland står nu klart att Skotska... tisdag 11/5 00:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier