Var och en som upphöjer sig själv ska bli förödmjukad, men den som ödmjukar sig ska bli upphöjd.
Lukasevangeliet 14:11

Världen idag

Statsminister Ulf Kristersson påpekade nyligen det svåra säkerhetspolitiska läget i landet. Foto: Lars Schröder/TT

Det står inte väl till med Sverige

Ledare · Publicerad 00:00, 31 jan 2023

”Sverige befinner sig i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget.”

Det är inte säkert att dessa ord från statsminister Ulf Kristersson (M) förra veckan riktigt har sjunkit in hos det svenska folket, ens bland riksdagens ledamöter och de politiska partierna.

Flera parallella skeenden pågår samtidigt. Den svenska medlemsansökan till Nordatlantpakten, Nato, verkar ha gått i stå efter koranbränningen utanför den turkiska ambassaden i Stockholm, något som har retat upp ett stort antal muslimskt dominerade länder gentemot Sverige, inklusive det ledande sunnimuslimska lärosätet i Kairo.

Ovanpå detta fortsätter sprängningarna av bostadshus och morden i Stockholmsområdet, i helgen av en 15-åring på en sushibar i Skogås klockan 18 på lördagen – detta samtidigt som en pyroman fortsätter med anlagda bränder i Malmö.

Det står inte väl till med vårt Sverige, det land där nästan ingen ledade politiker eller debattör lyfter fram människans samvete eller föräldraansvarets och familjens grundläggande betydelse, tillsammans med att vuxna måste tjäna som förebilder och sätta gränser.

Det andra inte talar om måste kyrkan förkunna

Ledare Hur får en människa det rätt ställt med Gud? Eller formulerat personligt med fångvaktarens ord till... tisdag 3/10 00:10

Vi är begränsade – men Gud är obegränsad

Ungkrönika I somras var jag i Schweiz för första gången och fick äntligen se Alperna. En helt fantastisk... tisdag 3/10 00:00