Krönika

Vi behöver vaka över våra hjärtan varje dag.

Publicerad Uppdaterad

Har du gjort Jesus till Herre över ditt liv på alla områden? Vad mediterar du på i din bön – Jesus och hans Ord, eller dig själv och dina måsten?

Jag har förmånen att dela lärarjobbet på högstadiet med resande och predikande runt om i Sverige. Att få möta olika församlingar, lära känna nya människor och lyssna in den helige Ande för just den församlingen är en spännande utmaning. Att få möta pastorer och ledare, höra deras lovsångsteam förbereda gudstjänsterna samt se fikateamen ansvara och fixa för kaffet är även det en viktig del av resandet.

Ofta vill församlingar att jag predikar och delar kunskap om new age och nyandlighet; de vill även ha en öppen frågestund om ämnet. Kunskapen är begränsad i många kyrkor om just det nyandliga smörgåsbordet.

Jag delar mina kunskaper och berättar vad Jesus gör ute på mässorna jag besöker. Jag delar vad Guds ord säger om sökande och andlighet. Jag visar på likheter och skillnader inom new age och den kristna tron. Jag vill ge nycklar hur vi kan nå och möta sökaren i dag, för att sedan vinna dem.

Iver, engagemang, nyfikenhet och förvåning är ansiktsuttryck jag ofta möts av.

Framför mig satt många förväntansfulla kvinnor på en kvinnofrukost. Jag berättade att new age är ett stort nätverk över hela vår värld och att det inte finns någon enhetlig kyrka eller församling. Att allt är okej, att det finns många religioner inom new age.

Två kvinnor vid det ena bordet började vifta med handen. När de fick ordet blev frågan:

– När får vi ta fram våra stenar och kristaller och börja spå?

– Oj, det här är ingen sådan samling, sade jag, utan här får ni chans att lära känna Jesus, Jesus som frälsare och bästa vän.

– Oj, då har vi ju kommit fel, sade den ena kvinnan.

– Eller så har ni kommit helt rätt, sade jag och log, stanna kvar och vänta och se. Det här kommer att bli en ny upplevelse för er.

Frukosten slutade med tårar, omvändelse och frälsning för dessa båda kvinnor.

Att få undervisa ur Bibeln och dela om Jesus rör ibland upp människors hjärtan till ilska och frågor. Man kan inte förstå att det bara finns en väg till Gud och att den går genom att lära känna Jesus (Joh 14:6). Eller att man inte ska dela sitt hjärta med österländska religioner och ta del av olika meditationer.

Andra gråter, omvänder sig och söker förbön. De har mjuka hjärtan som hungrar efter renhet och frid med Jesus. De har förstått att man ska inte ska dela sin kristna tro med yoga, mindfulness och Qi-kraft. De vill be Jesus om förlåtelse och börja om på nytt.

Det är förunderligt varje gång Jesus vidrör till helande och upprättelse. En frid infinner sig, en ny glädje och lätthet i sinnet blir tydlig när man omvänder och avsäger sig ockulta kopplingar.

Hur ser ditt hjärtas åker ut? Lever du ett liv i utkanten av den kristna tron, eller lever du mitt i strömmen? Är din tro på Jesus inkopplad med andra religioner? Lever du under Guds fulla beskydd? Har du gjort Jesus till Herre över ditt liv på alla områden? Vad mediterar du på i din bön – Jesus och hans Ord, eller dig själv och dina måsten?

Vi behöver vaka över våra hjärtan varje dag.

”Gud, jag vill inte anpassa mig efter den här världen utan ständigt låta mig förnyas av dig och ditt ord. Rannsaka mitt hjärta, Gud, och säg till om jag lever fel.”

Att våga be ut den bönen, de orden, kan förvandla, hela och upprätta.

Powered by Labrador CMS