Krönika

Som när Petrus kom hem till Cornelius

Publicerad Uppdaterad

Vietnam har en befolkning på 90 miljoner, varav vietnameserna utgör 80 miljoner. Av dessa är endast en procent kristna. I landet finns det även många mindre folkgrupper som är onådda för evangeliet.

Denna gång besökte jag ett församlingsnätverk som har sitt säte i huvudstaden, Hanoi. De har startat ganska många församlingar i och utanför Hanoi och brinner av en iver att nå Vietnam med evangeliet.

De berättade för mig att de för en tid sedan blev kontaktade av en by som ligger norr om staden. Byn ville att de skulle komma och berätta för dem om Jesus.

Evangelisten som åkte till byn mötte människor som var förberedda, likt Cornelius var att ta emot det Petrus hade att säga. Precis som när Petrus talade och Anden föll över Cornelius och hans hushåll, så föll Anden över denna by, och evangelisten berättade att hela byn tog emot evangelium och dopet i den helige Ande.

Församlingsnätverket driver även en församlingsbibelskola med ett trettiotal studenter. På grund av coronaviruset sänder man nu undervisningen genom sociala medier.

De har även startat ett rehab för barn med cp-skada. Omkring 15 barn deltar tillsammans med sina föräldrar. Barnen får gå igenom övningar och föräldrarna lär sig hur man hjälper sina barn som har denna diagnos. Det finns få sådana rehab i Vietnam, och de som finns är ofta dyra, men församlingen gör detta helt gratis.

Flera föräldrar har tagit emot Jesus efter att de sett församlingens kärlekshandlingar och ställt frågor om varför man gör detta.

Vi ber att evangeliet ska nå hela Vietnam, och inte minst de bergsfolk som bor i norra Vietnam upp mot gränsen till Kina.

Powered by Labrador CMS