Krönika

Ord som kan förvandla liv

Vårt missionsteam till Kroatien
Vårt missionsteam till Kroatien
Publicerad Uppdaterad

Jag har bett till Gud att han skulle skicka någon som kan hjälpa mig – och Gud sände er!

En kväll i staden Varazdin i Kroatien gick vi ut för att dela evangeliet på gatorna. Det var inte lätt. Vi kände oss utskrattade och konversationerna ledde ingen vart.

Jag och en tjej från vårt missionsteam tog till slut steget att gå fram till två tjejer. Efter en fin konversation fick vi be för dem.

Men det slutade inte där!

Senare på kvällen fick jag ett direktmeddelande på Instagram från en tjej som jag aldrig hade träffat. Hon skrev att hon var rumskamrat till en av tjejerna vi tidigare mött under kvällen. Hon hade fått höra dem berätta om hur Gud hade rört dem och ville nu gärna också träffa oss.

Nästa dag delade jag mitt vittnesbörd för henne och vi fick förmånen att be för henne. Och plötsligt, där mitt på gatan i Varazdin, kom den helige Ande så starkt! Tjejerna började gråta på grund av den starka närvaron. Tjejen som hade hört av sig till mig utbrast: ”Jag har bett till Gud att han skulle skicka någon som kan hjälpa mig – och Gud sände er!”

Mitt på ljusa dagen kom Gud med sitt helande, sin frid och sin nåd. Den dagen gav alla tre sina liv till Jesus!

Mission är inte alltid en dans på rosor, men frukten det producerar är värd det.

Från en som inte hade evangeliserat mycket innan: Gå ut och gör det! Låt inte det glada budskapet stanna bakom kyrkans fyra väggar, utan gå ut och sprid det på gatan, i skolan eller till dina arbetskollegor. Det är ord som kan förvandla liv.

Powered by Labrador CMS