Krönika

Kom ihåg att du är utsänd av Jesus till den plats där du är.

Publicerad Uppdaterad

När Jesus i Johannesevangeliet 17 lyfter upp sina ögon i bön till Fadern ber han för sina lärjungar, och jag tror att den bönen fortfarande ljuder inför Faderns tron i det himmelska. Jesus säger i sin bön: På samma sätt som du har sänt mig på ett uppdrag till världen, så har jag också sänt dem på ett uppdrag till världen” (v 18; Kärnbibeln).

Ibland kan det vara lätt att glömma det uppdrag vi fått av Jesus, nämligen att vi är utsända från honom till vår omvärld för att vittna om det liv och den frälsning vi fått av Jesus. Att vara kristen innebär inte bara att vi är på väg till himlen, utan att vi också är utsända från himlen till jorden med ett budskap om frälsning, frid och evangelium om Guds rike. Så länge vi är kvar här på jorden har vi ett uppdrag att bära hans vittnesbörd.

Jag och min fru har fått förmånen att lära känna många människor under årens lopp, och vi har vänner i flera olika generationer. Jag minns med stor värme ett bönemöte för en tid sedan där deltagarna var födda alltifrån 1920-talet och ända fram till 2000-talet. Jag minns speciellt Valter, som var född 1929 och som ganska snart efter den bönestunden fick lämna den här världen för att gå in i evigheten. Valter hade bett väldigt mycket för mig och min familj under många år, och jag är evigt tacksam för det.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS