Krönika

Jag förstår inte att det skulle vara ett problem att uppmuntra till bön i den situation som rådde.

Publicerad Uppdaterad

Aldrig någonsin tidigare i världshistorien har vi varit i så stort behov av Guds övernaturliga ingripande som nu. Vi behöver mer av evangelium, mer frälsning, mer upprättelse och mer helande än vi hittills sett. Världen behöver få höra de goda nyheterna och få erfara att Jesus är densamme i går, i dag och i all evighet. Det han gjorde när han vandrade här tillsammans med sina lärjungar, det vill han också göra i dag.

Eftersom vi är människor med olika erfarenheter och olika teologi så ligger det i sakens natur att vi inte alltid är överens. Men jag önskar att vi skulle sluta ifrågasätta och problematisera när kristna syskon gör allt de kan för att förlösa mer av Guds kraft till denna lidande värld.

Jag tänker till exempel på Bill Johnson som för en tid sedan upplät sin kyrka till förbön för en liten flicka som hastigt hade dött. Det var föräldrarnas innerliga önskan att Gud skulle gripa in, och man öppnade därför upp kyrkan för bön varje kväll, och många människor strömmade till för att bedja. Det gjorde mig faktiskt ledsen när jag tog del av de analyser en del kristna i Sverige gjorde av denna händelse. Jag förstår inte att det skulle vara ett problem att uppmuntra till bön i den situation som rådde.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS