HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Sinwars surrealistiska parallellvärld

Israelkommentar · Publicerad 14:42, 10 okt 2018

Situationen i och runt Gaza är på bristningsgränsen. Om inget händer de närmaste dagarna och veckorna, menar nu fler och fler experter, så går det mot en eskalering. Det finns två huvudfaktorer som på kort sikt måste förändras om konflikt ska kunna undvikas: Den humanitära krisen i Gaza måste lindras och demonstrationerna runt gränsstaketet måste sluta.

På grund av en politisk dragkamp mellan de två palestinsk-arabiska organisationerna Hamas och Fatah, förvärras förhållandena i Gaza. Det finns gränser för hur mycket folk kan tåla, och situationen kan därför leda till ett okontrollerat upplopp – som Hamas naturligtvis kommer att försöka styra mot Israel.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...