Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.
Romarbrevet 8:1

Världen idag

Så länge Israel förblir judiskt kommer jihad att fortsätta

Israelkommentar · Publicerad 00:10, 2 sep 2021

För att förstå jihad bör man först ha klart för sig att det är en del av islam. Många tror att ordet ”islam” betyder fred, som det hebreiska ordet ”shalom” gör, men så är det absolut inte.

Ordet ”islam” betyder underkastelse, varken mer eller mindre. Målet är att underkasta alla världens folk och människor, och detta ska göras genom jihad. Jihad är alltså en del av islam, en del av religionen.

Ordet ”jihad” betyder ungefär ”ansträngning”, alltså att kämpa och strida för att sprida islam genom stor ansträngning. Det kan göras genom det större jihad – vilket är den interna kamp som varje människa för med sig själv för att underkasta sig islam. Men, det kan även göras genom det mindre jihad, då man sprider islam genom våld och terror, eller genom det civila samhället.

Målet är att alla ska bli muslimer genom konvertering, och skulle man vägra detta är bara döden ett alternativ.

Det finns dock två undantag för konvertering, och det är de kristna och judarna. Dessa två grupper kallas bokens folk och får fortsätta leva enligt sin tro om de går med på hårda restriktioner, så kallad dimmah. Det betyder att de accepterar att vara andra klassens medborgare, betalar huvudskatt (jiyza) och utstår total förnedring och diskriminering inom alla områden – för alltid.

Så, när det gäller det judiska landet Israel handlar det alltså inte om konvertering, utan om att judarna inte kan vara herrar på sin egen täppa. De måste överlåta sitt land till islam. Så länge Israel förblir judiskt kommer jihad mot landet att fortsätta – oavsett vilka fredsavtal som sluts. Teologiskt är det ohållbart med en judisk stat på det som en gång varit muslimsk mark.

Bosnien, delar av Spanien och Israel ligger alltså pyrt till, för att exemplifiera.

Jihad mot Israel förs till exempel genom krig och terror, och genom ekonomisk jihad, där Israel får lida ekonomiskt genom bojkotter och liknande. BDS-rörelsen (klassad som antisemitisk i flera länder) är ett utmärkt exempel, då de gör allt i sin makt för att få Israel bojkottat i hela den globala sfären.

Akademisk jihad har visat sig mycket lyckat, speciellt efter det att man slog sig samman med hela vänsterrörelsen efter 1967, då Israel vann sexdagarskriget och gick från att vara David till Goliat hos vänstern. Bok efter bok skrivs av författare och akademiker som ibland är rent antisemitiska. Deras material trycks och sprids i den akademiska världen, med alla studenter som offer för lögnerna (jihad).

Media är ytterligare en form av jihad, där man nästan kan skriva och säga vad som helst utan att det faktakontrolleras. På svenska Wikipedia stod det för några dagar sedan att läsa att Ismail Haniya (en av ledarna för terrororganisationen Hamas) är en asiatisk politiker, när han egentligen är en korrumperad terrorist. I dag, när jag skriver detta, har det ändrats till ”palestinsk islamist och politiker”.

Det kan bero på att jag påpekade felet häromdagen.

Exempel på politisk jihad är Muslimska brödraskapets infiltration i det svenska samhället, exempelvis genom samarbete med Svenska kyrkan. Islamisternas vision är att göra Sverige så islam-vänligt och Israel-aggressivt som möjligt – först! Efter det kommer det att handla om att ta över, tro inget annat!

Det finns imamer som förspråkar en reform inom islam, men de är få och under ständiga hot. Man skräms till tystnad, vilket blir tydligt i medier, som knappt vågar kritisera islam eller jihad av rädsla för repressalier.

Det är dags att börja våga tala om jihad och dess absoluta länk till islam – högljutt och synligt – och därmed begränsa dess styrka och framfart.

Det handlar om att göra Sverige så islam-vänligt och Israel-aggressivt som möjligt – först! Efter det kommer det att handla om att ta över, tro inget annat!

Artikel om hbtq och Pingst har lett till intensiv debatt

Hbtq. Världen idags rapportering om kyrkorelaterade hbtq-forums slutna diskussion kring att förändra... tisdag 28/6 10:00

Sorgegudstjänst hölls för offren i masskjutningen i Oslo

Norge. På söndagen slöt Osloborna upp i en sorgegudstjänst i stadens domkyrka efter helgens terrordåd där... tisdag 28/6 07:00

Abortfrågan handlar om det ofödda barnets rätt till sin kropp

Ledare I fredags kom så beslutet från USA:s Högsta domstol gällande aborträtten. Det gamla beslutet från... tisdag 28/6 00:10

Keramiker till vänster och vd:ar till höger på valsedeln

Drygt hälften av alla 54 000 politiker som kandiderar i höstens val har uppgett något slags... tisdag 28/6 04:30

Signe Strålin: Visdom från en nioårig flicka i Uganda

Ungkrönika Jag kom häromveckan hem från en fantastisk, lite galen missionsresa med min bibelskoleklass i ett... tisdag 28/6 00:00

Hur missionerar vi i världens mest sekulära land?

Gästkrönika Den har naturligtvis sina brister och förklarar inte verkligheten fullödigt, men sedan resultatet... tisdag 28/6 00:00

OS-vinnaren Jonny Nilsson har avlidit

Dödsfall. Jonny Nilsson, OS-guldmedaljör i skridskor, har lämnat jordelivet. I en intervju med Världen idag... måndag 27/6 20:00

Kommer vi att känna igen varandra i himlen?

Mot väggen I Bibeln står det ju att vi i himlen kommer att vara som änglarna (Matt 22:30). Betyder det att vi...

Gärna blomsterkrans – men spola nubben i slasken

Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Midsommarhelgen närmar sig och därmed den ljusaste tiden och den ljusaste natten på året. Nu sitter...
Följ Världen idag i sociala medier