Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Mahmoud Abbas. Foto: Majdi Mohammed/AP/TT

Bättre utan det palestinska självstyret

Israelkommentar · Publicerad 14:07, 14 jun 2019

FN:s Rosemary DiCarlos varning om det palestinska självstyrets (PA) kollaps på grund av avsaknad av medel, grundar sig helt visst på uppriktig oro, men är inte så trolig som hon påstår. Det har investerats för mycket pengar och prestige från internationella aktörer, och det finns så stora politiska intressen i att garantera PA:s fortsatta existens, att man inte bara låter detta gå upp i rök.

PA är dessutom guldfågeln som kläcker ett gigantiskt korruptionssystem, och den lilla elit som avnjuter den goda frukten av detta kommer inte bara att låta en sådan guldfågel dö. Det är mer sannolikt att PA-ledaren kommer att använda Israels tillbakahållande av pengar till att vända opinionen i PA-områdena – som i allt större grad har vänts mot honom själv – mot Israel och USA.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....