Debatt

Hållbar integrationspolitik med familjeåterförening

Kristdemokraterna menar att ett ökat söktryck inte syns i de 14 medlemsstater i EU som har den rätt för alternativt skyddsbehövande till familjeåterförening som Kristdemokraterna förespråkar. Foto: Marcus Ericsson/TT
Hans Eklind (KD). Foto: Per Danielsson

Att säga nej till rätten för familjer att återförenas skulle inte få ned söktrycket men däremot försvåra integrationen. Det skriver Hans Eklind, Kristdemokraterna apropå partiets stöd till de nya och generösare reglerna för familjeåterförening.

Publicerad Uppdaterad

Lagen om tillfälliga begränsningar av möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige drevs igenom i riksdagen i juni 2016. För ett par veckor sedan beslöt riksdagen att, med vissa förändringar, förlänga denna. Med en månad kvar till implementering av den nya lagen (20 juli) ställdes vi i riksdagen inför valet att föreslå förändringar som, om de vunnit gehör, inte skulle ha blivit beredda eller ha återgått till utlänningslagen. Sverige skulle därigenom ha kommit att avvika från övriga medlemsstater i EU. Inget av dessa effekter var önskvärda. Kristdemokraterna tolererade därför propositionen, inte för att vi tyckte den var bra, utan för att detta var det minst dåliga alternativet i det läget som gavs.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS