Anförtro dina verk åt Herren, så har dina planer framgång.
Ordspråksboken 16:3

Världen idag

Veckans utmaning – styrketräning

En av mina svaga sidor är att jag ofta väljer bort styrketräningen trots att jag vet hur bra den är för mig. Om man vill hålla sig skadefri som löpare så är det väldigt viktigt att köra lite styrketräning regelbundet.

Vardag · Publicerad 05:00, 18 nov 2022

Som löpare är det så klart viktigt att träna ben, men något som nästan är ännu viktigare är att träna mage och rygg. Om du har en stark bål och rygg så gör det att din hållning blir bättre när du springer. Om du har en svag muskulatur i bålen och ryggen så kommer du förmodligen att säcka ihop mer när du blir trött, vilket gör att det blir tyngre att andas och skaderisken ökar.

Det behöver inte vara så avancerat att köra lite styrketräning, du behöver inte köpa ett dyrt gymkort. Många övningar kan du göra effektivt hemma utan vikter. Så kommande två veckor skulle jag vilja utmana dig att lägga in minst ett styrkepass i veckan.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Det ökade könsgapet visar på vikten av win/win-lösningar

Ledare Det har talats mycket om ”könsgapet” på senare tid. I augusti kom en stor europeisk undersökning... torsdag 1/12 00:10

Det var som i Kornelius hus

Missionsglimten En färsk missionsglimt sedan några veckor tillbaka – men med igenkänningsfaktor från riktigt gammal... torsdag 1/12 00:00