Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Mjölk är en av produkterna som är extra känslig under sommaren. Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Så slipper du dålig mat under rötmånaden

Vid den här tiden på året, under den så kallade rötmånaden, är det lätt att matvaror riskerar att snabbt bli ofräscha.

Det här ska du tänka på för att undvika att maten blir dålig i förtid – och i värsta fall orsakar matförgiftning.

Vardag · Publicerad 06:00, 11 aug 2020

Höga temperaturer och fuktig luft – då trivs mögel och bakterier som bäst. Det har att göra med den biologiska processen, som går snabbare när det är varmt.

För att inte låta mögel eller bakterier spridas och förstöra maten gäller det därför att i första hand hålla varorna kylda i så hög utsträckning som möjligt, enligt Åsa Rosengren, mikrobiolog på Livsmedelsverket.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Väntad åtgärd mot våldet – och ett oväntat förslag

Ledare Varje vecka nya bilder från det alltmer otrygga Sverige. Barn hamnar i korseld mellan kriminella.... lördag 24/7 00:00
E-tidning
Senaste magasinen
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier