Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas.
Matteusevangeliet 5:14

Världen idag

Risken att hälsoskadliga bakterier växer till sig i maten ökar när värmen stiger, därför är det viktigt med hygienen när vi tillagar maten. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix/TT

Så kan du undvika risken för matförgiftning i värmen

Det är inte bara semesterfirare som får njuta av sol, värme och fuktiga sommarkvällar. Bakterierna har det minst lika bra när rötmånaden är i full gång.

Här är tipsen för dig som vill undvika en rejäl magsjuka.

Vardag · Publicerad 15:00, 21 jul 2021

När värmen stiger ökar även risken att hälsoskadliga bakterier växer till sig i maten vi stoppar i oss. Det gör att hygien och hanteringen av livsmedel blir viktigare för den som vill hålla sig frisk.

– Vi äter mycket i bufféform på sommaren. Mat som inte hålls kall ges möjlighet för bakterier att växa i, säger Moa Lavander, mikrobiolog på livsmedelsverket.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Visa respekt för dem som väljer bort vaccination mot covid-19

Ledare Obligatorisk vaccinering mot covid-19 för alla invånare och vaccinkrav för alla som vill ha ett... torsdag 5/8 00:10

Vi behöver mycket kärlek ur stammen för att vara Guds träd tillsammans.

Inför söndag I juli var jag med på missionsbåten Shalom i Kalmarsund under några fantastiska dagar med sol,... torsdag 5/8 00:00

Pilgrimsvandring är på frammarsch i Sverige

Samhälle. Människan har i alla tider vandrat till heliga platser. Det är något som får oss att ge oss iväg i... torsdag 5/8 05:00
E-tidning
Senaste magasinen
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier