Vardag

Så kan du undvika risken för matförgiftning i värmen

Risken att hälsoskadliga bakterier växer till sig i maten ökar när värmen stiger, därför är det viktigt med hygienen när vi tillagar maten.

Det är inte bara semesterfirare som får njuta av sol, värme och fuktiga sommarkvällar. Bakterierna har det minst lika bra när rötmånaden är i full gång.Här är tipsen för dig som vill undvika en rejäl magsjuka.

Publicerad Uppdaterad

När värmen stiger ökar även risken att hälsoskadliga bakterier växer till sig i maten vi stoppar i oss. Det gör att hygien och hanteringen av livsmedel blir viktigare för den som vill hålla sig frisk.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS