Vardag
Så kan du undvika risken för matförgiftning i värmen
Risken att hälsoskadliga bakterier växer till sig i maten ökar när värmen stiger, därför är det viktigt med hygienen när vi tillagar maten.
Foto: Audun Braastad/NTB scanpix/TT
Det är inte bara semesterfirare som får njuta av sol, värme och fuktiga sommarkvällar. Bakterierna har det minst lika bra när rötmånaden är i full gång.Här är tipsen för dig som vill undvika en rejäl magsjuka.
När värmen stiger ökar även risken att hälsoskadliga bakterier växer till sig i maten vi stoppar i oss. Det gör att hygien och hanteringen av livsmedel blir viktigare för den som vill hålla sig frisk.
ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL
2 månader för 10 kr!
KÖP
Världen idag
DIGITAL
129,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
HELG
159,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
PAPPER
189,-
kr/månad
KÖP