Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Nu förs historierna vidare

Redan i skolan visste Sanna Sjöswärd att hon ville lyfta fram orättvisor. Nu porträtterar hon Förintelsens överlevare och återger deras berättelser i utställningen ”Fading stories – pass them on” på Fotografiska i Stockholm.

Vardag · Publicerad 10:00, 29 aug 2019

De medverkande är mellan 83 och 95 år och vissa har numera svårt att förflytta sig. I nästan tre år har Sanna Sjöswärd av och till byggt upp en fotostudio i sitt eget vardagsrum, eller hemma hos de överlevande då det behövts. Varje fotosession har också föregåtts av intervjuer som är inkluderade i utställningen.

– Många av de överlevande förlorade precis allt. Men de står upp och de är starka förebilder för oss andra. De har inspirerat mig att göra detta, säger Sanna Sjöswärd, som har känt sig mer levande i detta än i något av sina tidigare projekt, berättar hon.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...