Vardag

Maten blir dyrare – men är ändå billig

Vi har aldrig haft mer att välja på i matbutikerna.

Nu stiger matpriserna, men fram tills alldeles nyligen hade maten aldrig varit billigare. Kanske får de stigande priserna oss att uppvärdera matens värde, tror måltidsforskaren Richard Tellström.

Publicerad Uppdaterad

– I dag lägger vi 12–13 procent av innehållet i vår plånbok på mat. I 1980-talets mitt var det 25 procent och på 1950-talet nästan 40 procent, berättar Richard Tellström.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS