Vardag

Kanelsäsongen är här – men som vanligt är lagom alltid bäst

Många kryddor har visat sig ha en positiv verkan på kroppen, såsom kanel, kardemumma, kryddnejlika, svartpeppar och gurkmeja. Foto: Pixabay
STOCKHOLM 20101119Kanel är egentligen innerbarken från ett träd. Den har använts som krydda under lång, lång tid.Foto: Leif R Jansson / SCANPIX / Kod 10020 Foto: Leif R Jansson / TT
Foto: Foto: Pixabay
STOCKHOLM 20100902Kanelbullar på ett fat Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX / Kod 10080 Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Kanelbullar, amerikanska ”pumpkin spice”, glögg och pepparkakor. Nu när hösten är här flyttas de mustiga kryddorna längre fram i kryddhyllorna och sätter smak i många hushåll – och en av de kryddor som verkligen inleder sin högsäsong är kanelen.

Publicerad Uppdaterad

Att kanelen är omtyckt som smaksättare kräver ingen större diskussion när man tittar på siffrorna från Sveriges bagare och konditorer. Bara till Kanelbullens dag den 4 oktober beräknas 7 000 kilogram kanel gå åt – i Sverige.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS