Forskning

Hemligheten bakom
perfekt kaffe: vattenstrålen

En kopp kaffe med mjölkskum i form av ett kattansikte.
Det är en hel vetenskap att få till en god kopp kaffe. (Bild från Cat Café i New York.)

En stark men kraftig vattenstråle från hög höjd. Det är hemligheten som ger starkare kaffe med färre bönor, enligt amerikanska forskare.

Publicerad Senast uppdaterad

När kaffepriserna skjuter i höjden gäller det att få ut så mycket kaffe som möjligt av bönorna. Forskare från University of Pennsylvania har undersökt hur man bäst maxar kaffet när man häller hett vatten över malda bönor.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS