Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Vem skulle inte vilja delta i morgonbönen i fjällkyrkan vid Credos fjällgård i Dalarna? Foto: Lennart Sacrédeus

Gudstjänstsugna kvigor utanför Credos fjällkyrka

I Transtrand, Dalarna, ligger Gammelsäterns fjällkyrka – Credo fjällgårds egen fjällkyrka. I helgen gjordes morgonpigga bedjare sällskap av fyrbenta vänner utanför kyrkporten.

Vardag · Publicerad 14:08, 10 jul 2019

Utanför Transtrand i södra Sälenfjällen, Dalarna, rörde sig i helgen en större flock frigående kvigor från en intilliggande fäbod runt Gammelsäterns fjällkyrka vid Credos fjällgård, där det pågick morgonbön. Det såg nästan ut som om kvigorna försökte ta sig in i kyrkan – kanske var de pigga på att delta i bönen?

Lättare än kvigorna att ta sig in i fjällkyrkan hade de 29 ungdomar som sedan midsommar deltar i Credos konfirmationsläger under ledning av föreståndaren vid Credos fjällgård, prästen Lars Häggberg. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....