Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Framtidstro i utsatta förorten Gårdsten

Gårdsten i norra Göteborg tas bort från polisens lista över landets mest utsatta områden. Bakom förändringen ligger ett tjugoårigt arbete av det lokala bostadsbolaget Gårdstensbostäder.

Vardag · Publicerad 11:00, 9 jun 2019

Gårdsten byggdes i början på 70-talet och utvecklades snabbt till ett problemområde. Höga sjuktal, hög arbetslöshet, stor omsättning på boende. Stökigt och oroligt. Staden beslutade sig för att försöka vända trenden. Och 1997 skapades Gårdstensbostäder som ett bolag inom den kommunala allmännyttan. Det nya bolaget fick ett tydligt uppdrag att både fysiskt och socialt rusta upp området.

På måndagen kom ytterligare ett kvitto på att över tjugo års arbete varit framgångsrikt: stadsdelen togs bort från polisens lista över särskilt utsatta områden.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...