Vardag

Bagaren vill att vi använder gamla sädesslag

Bagaren Sébastien Boudet vill att vi bakar med sädesslag som gynnar fjärilar och bin – och som han tycker ger bättre bröd.

De odlades i Sverige för hundratals år sedan. Nu kan gamla spannmåls­sorter bli en räddning i ett varmare klimat – och ge godare och nyttigare bröd, anser bagaren Sébastien Boudet.

– Formfranska från butiken är det mest kärlekslösa du kan ge dina barn, säger han.

Publicerad Uppdaterad

Sébastien Boudet skär upp ett ångande fullkorns­bröd som han just tagit ur ugnen i sitt kök. Det är klart plattare än de fluffiga skapelserna på butikshyllorna.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS