Uppbyggelse

Det eviga perspektivet ger styrka att bära vardagens lidande

Publicerad Uppdaterad

Vad är väl hundra år i ljuset av evigheten? Helgens tema är döden och livet och kan uppfattas stort, men för Jesus är det enkelt. Han säger med självklarhet: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig” (Joh 14:6).

Här och nu är viktigt, men Jesus pekar på det egentliga – det eviga – livet. Paulus koncentrerar tanken åt oss och skriver: ”Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden” (Kol 3:2). Personligen märker jag att det är svårt i vardagen. Omständigheterna här och nu är så mycket mer påträngande än de sanna och rätta perspektiven på evigheten.

Det är just det eviga perspektivet som var styrkan och trösten som bar Paulus igenom allt det lidande han fick möta. ”Jag menar att den här tidens lidanden inte kan jämföras med den härlighet som ska uppenbaras och bli vår” (Rom 8:18). Aposteln Johannes får höra en stark röst från tronen i himlen säga: ”’Och han ska torka alla tårar från deras ögon. Döden ska inte finnas mer, och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga, för det som förr var är borta.’ Och han som satt på tronen sade: ’Se, jag gör allting nytt’” (Upp 21:4–5).

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS