Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Vad betyder konferensen The Send för dig?

Ung · Publicerad 06:50, 1 jun 2022

Mathias Lao, 21 år, Norge (The Send traveling staff):

– The Send är betydelsefullt för mig för att jag ser tusentals människor möta Jesus, ser människor bli helade och människor som får höra de goda nyheterna för första gången. Jag tror att det speciella med The Send är att människor får ta emot, men sedan har de också modet att bli utsända och göra detsamma för andra människor.

Joel Ruben Cruz, 33 år, Argentina (medarbetare YWAM Transform):

– Första gången jag hörde om The Send var förra året när vi gjorde en första pre-gathering. Då viss­te jag inte vad det var för något, men då pratade de om att mobilisera människor, mobilisera unga, inspirera dem och att de kan ha motivation i mer än två månader. För ofta när det är konferenser håller det kanske i två månader, efter det börjar alla gå tillbaka till sina rutiner och normala liv. Så jag tror att de försöker göra så att detta leder till en långsiktig relation med Gud.

Marthina Wargh, 33 år, Finland (skolledare DTS, YWAM Transform):

– För mig är det en dag när jag tror många verkligen får möta Gud på ett speciellt sätt. Och någonting får börja, att en eld får tändas som sedan kan leda till mer. Att det blir starten på någonting, att verkligen överlåta sig till att ge allt för Jesus.

Damaris Dumas, 26 år, Schweiz (medarbetare YWAM Transform):

– Att det samlas människor tillsammans med ett syfte, att fokusera våra ögon på Jesus och komma närmare honom. Och att bli utsända för mission över hela världen.

Kory Brower, 21 år, Michigan i USA (The Send traveling teams):

– Jag tror att The Send är ett kall till handling. Jag tror att det handlar om själva namnet, att bli utsänd. Gå ut. Att inte förbli passiv, utan att gå framåt, att bli sänd.

Zachery Manko-Ludewig, 23 år, USA (medarbetare YWAM Transform):

– Det betyder att vi är aktiva, att försöka ha en väckelse i den här generationen. Att vi samlas tillsammans, pratar om mission och det som Gud gör i världen. Det är någonting jätteviktigt att vi kan skicka ut folk från alla länder till alla länder och platser. Det är någonting jag tror jättemycket på, som en amerikan som bor i Sverige och jobbar med en missionsorganisation här.

Sofie Sjöberg, 28 år, Stockholm:

– Jag gillar peppen av att vi ska sprida det vi har fått och att folk verkligen är nyfikna på vår tro, att komma ihåg att det är så. Jag kan tyvärr inte komma i sommar men jag är jätteglad att jag kunnat ta del av pre-gatherings. Jag var på förra eventet här i S:ta Clara kyrka också. I dag tyckte jag om att det var väldigt mycket lovsång och väldigt mycket tid för det.

Allison Chan, 30 år, Hong Kong:

– Sända ut människor, vi är Guds pilar som Gud sänder. Gud sänder oss vart vi än går och var vi än är.

Ester Akan, 16 år, Tumba:

– Det vet jag inte än, jag har inte kommit så långt. Men vi lär väl se. Det har varit fina predikningar och det har varit rörande.

Samuel Strömberg, 17 år, Tumba:

– Det är jättekul att se för det inspirerar ungdomar. I dag fick jag bli inspirerad mycket mer till att dela evangeliet med andra ungdomar.

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00