Ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner. Ni är mina vänner, om ni gör vad jag befaller er.
Johannesevangeliet 15:13–14

Världen idag

”Jag fick se en syn av himlen i en timme”

I en timmes tid fick Amanda Nordin uppleva himlen och se både Gud och Jesus och färger som inte finns på jorden och som inte går att beskriva, säger hon. Upplevelserna som 17-åring förändrade hennes liv för alltid.

– Inte ens alla ord som beskriver kärlek, glädje, lycka och frid kan fånga himlens atmosfär.

Ung · Publicerad 07:00, 6 okt 2021

Som ung gick Amanda Nordin ofta i kyrkan och hon har gått i kristna skolor. Ändå kände hon att något saknades. 

– Tron har alltid funnits där, men jag har alltid haft en längtan efter mer av Gud. Jag ville ha ”the real deal” och inte bara något ljummet, berättar hon. 

Hon trodde inte att Gud brydde sig om henne, och upplevde att hon behövde prestera och vara en ”bra kristen”. Det ledde in henne i ett grubblande om Jesus verkligen var den enda sanningen, och hon började söka i annan andlighet. 

Allt kom till en punkt där hon var trött på presterandet och bad en drastisk bön när hon besökte New Wines konferens i Vänersborg för nio år sedan.

– Jag sade till Gud, ”om du inte möter mig på den här konferensen så kommer jag bli ateist för resten av mitt liv”, för jag orkade inte mer. Och jag menade det till hundra procent, säger Amanda. 

– Det hade varit en lång resa, många år … Jag bara kände att nu räcker det. 

När sedan konferensen fortlöpte utan att något hände så växte hennes frustration. 

– Jag gav typ upp och var bitter på Gud, verkligen. 

Men på konferensens sista kväll gick en kvinna, som är missionär i Afrika, upp på scenen och började lovsjunga i tungor. 

– Så fort hon gör det så kommer helig Ande över mig och min hand börjar skaka. Jag sitter där i chock för jag hade alltid kunnat kontrollera min kropp. 

Redan där fick hon se en syn i sitt inre. 

– Det här var det starkaste jag hade upplevt av Gud och jag kände mig övertygad; nu hade jag fått mitt svar. 

Men nästa morgon hade Gud mer att visa henne. Även denna morgon predikade samma missionär. 

– När hon börjar predika börjar jag höra en massa sång, ett oräkneligt antal människor som sjunger i stämmor. Inte på något språk utan i tungor. 

Samtidigt får hon se en syn. 

– Det blir som en tv-skärm framför mina ögon, som en annan dimension som uppenbarar sig, förklarar hon, och beskriver något som ser ut som en scen, vilket hon förstod var Guds tron.

Gud Fadern stod i mitten och Jesus på höger sida om Gud. Runtom var det änglar, regnbågar och människor. 

– Jag visste att det här är Fadern, att det här är Jesus som Bibeln pratar om. Det klickade i mitt hjärta och Gud uppenbarade för mitt hjärta att Bibeln är sann. 

Hon såg inte Guds ansikte men såg hans kläder, som hon beskriver som levande glitter som liksom svävade. Jesus var mer i människolängd med lila klädnad, men där klädnaden annars såg ut på samma sätt. 

– Jag satt på min stol och lyssnade på kvinnans predikan och såg synen framför mig, samtidigt som jag var i synen. Jag var alltså på två ställen samtidigt – i synen och på min stol, berättar hon. 

– Jag kunde stå under tronen och se att Gud inte hade något slut och jag såg färger som inte finns här på jorden, tusentals färger som jag inte kan förklara.  

I en timmes tid pågick synen framför hennes ögon, men orden räcker knappt till när hon ska försöka förklara sina upplevelser. 

– Tänk dig att vi lever i en suddig och svartvit värld och så får vi se den riktiga världen, som har bättre upplösning och fler färger och dimensioner än den värld vi lever i just nu.

Under sin syn fick Amanda även höra Guds röst. 

– Mitt hjärta blev verkligen förvandlat av kärlek och jag fick förstå vad mycket det finns att få av Guds närvaro. Det finns otroligt mycket mer. 

Kvinnan som predikade berättade om två barn som hade aids, där ett blev helat och det andra dog. 

– Jag fick se en syn av barnet som hade dött, sittandes i Faderns knä, och barnet var så glatt och mådde så bra. Det fick mig att förstå att himlen bara är att komma hem, det är där vi hör hemma.  

En sak i den timmeslånga synen berörde henne extra:

– Faderns kärlek. Vi kan inte förstå hur älskade vi är, det kan vi inte ens greppa. Inte ens alla ord som beskriver kärlek, glädje, lycka och frid kan fånga himlens atmosfär. 

Dagen efter vaknade Amanda med glitter i ansiktet. När hon försökte ta bort det gick det inte, utan satt liksom under huden och började successivt sprida sig så att hon blev som ”målad” med silverglitter på kinderna nära ögonen och näsan. 

– Jag var målad med silverglitter. På tåget hem tittade folk på mig och när jag kramade min bror fick han glitter på sig.  

Men allt var långt ifrån perfekt efteråt, trots det starka mötet med Gud och himlen. 

– Det var en skittuff tid efteråt faktiskt. Det var verkligen en kamp. 

Amanda fick sömnsvårigheter och ångest i två års tid och panikångestattacker i ett halvår. Samtidigt hade hon fantastiska stunder och starka gudsmöten, men det var tufft i skolan och hon blev utbränd. 

– Men i det dök glittret upp under tvåårsperioden och det var som att Gud ville säga att han var med, även om känslorna sade något annat. 

Dessutom brottades hon med en känsla av att det här livet inte längre spelade så stor roll. 

– Jag kämpade mycket med varför är jag här när jag vet hur fantastiskt det är i himlen. Men jag har nyligen kommit fram till att Gud sänder oss hit för att vi har ett uppdrag.

En fråga har också kommit tillbaka till henne: Varför fick just hon se den här synen av himlen? 

– Det är en väldigt stor gåva att bli förtrodd med. Men, med det sagt: Man kan tro att livet är så otroligt lätt eller att jag har perfekt karaktär, gör allting rätt eller vet allt för att jag varit med om det här. Men det är verkligen inte så, det fixar inte alla livets problem.

– Vi är alla brustna på olika sätt och livet går upp och ner. Det är bara nåd att han mötte mig som han gjorde. 

Synen har fått Amanda att längta efter att Jesus ska uppenbara himlen för oss människor ännu mer. 

– Så att vi förstår att det är på riktigt och att vi ska leva för evigheten. Det tycker jag är något som glömts bort mycket i Sverige. 

Och en sak vet hon med säkerhet: 

– Gud kan göra vad som helst, när som helst, med vem som helst.

Jag fick se en syn av barnet som hade dött, sittandes i Faderns knä, och barnet var så glatt och mådde så bra. Det fick mig att förstå att himlen bara är att komma hem, det är där vi hör hemma.

Amanda Nordin

Ålder: 26 år. 

Bor: Askim. 

Familj: Mamma, pappa och fem syskon. 

Yrke: Habiliteringsassistent på ett LSS-boende. 

En nystart för Sverige – eller en smart uppstart på valrörelsen?

Ledare Så fick Sverige en ny regering och det politiska kaoset är för tillfället avvärjt. En... torsdag 2/12 00:10

Folkmord i Xinjiang bäddar för hård dom

Ledare Att Kinas president, Xi Jinping, nu formellt kan knytas till interneringslägren för uigurer kom... torsdag 2/12 00:10

Varje cell kommer att fortsätta hävda att vi är antingen man eller kvinna.

Ledarkrönika Man kan säga mycket om den nyliga debattartikeln i Expressen där företrädare för Liberala... torsdag 2/12 00:09

Gud är inte längre bort än att han sträcker ut sin hand till dig när du ropar.

Inför söndag Den här söndagen har kyrkoårstemat ”Guds rike är nära”. Tänker vi i tid, eller rum? Tänk, vad det... torsdag 2/12 00:00

Levande ljus är inte den största brandrisken

Säkerhet. Advent är här, en hektisk tid för brandkår och räddningstjänst. Men tvärtemot vad många tror är det... torsdag 2/12 05:00
E-tidning
Världen idag är en obunden nyhets­tidning på kristen grund. Tidningen kommer ut tisdag–lördag. Fredags- och lördagsutgåvorna publiceras endast digitalt.
Senaste magasinen

Signe delar frimodigt sin tro på Youtube

Ung Videoblogg. Signe Jansson försökte till varje pris gömma undan sin kristna tro under sin skolgång. Men en enkel...
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier