Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Genusmagasin blev underlag SO-lektion

På en skola i Mellansverige valde en lärare att inom ämnet etik i SO arbeta med det genusmagasin som Världen idag gav ut i mars. Ämnet skapade ett stort engagemang hos eleverna, som också skrev insändare på temat.

Ung · Publicerad 10:53, 28 apr 2019

Alla skolor har ett uppdrag enligt Lgr11 (Sveriges nationella läroplan) att arbeta med frågor inom etikområdet och låta eleverna vrida och vända på olika samhällsfenomen.

− Jag har genom åren tagit upp många olika, i dag känsliga, frågor som exempelvis abort, genmodifiering och eutanasi. Då har de arbetat med olika material och fått i uppdrag att underbygga med fakta och ta fram argument för och emot, berättar läraren, som bland annat arbetar med ämnet etik inom SO.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...