Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Driver podd som kritiserar evolutionen

Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan under högstadiet började Josef Moensjö engagera sig i frågor rörande tro och vetenskap. Nu har han genom Genesis startat upp en podd för att hjälpa människor att fundera på vad som egentligen är sant.

Ung · Publicerad 18:00, 26 sep 2020

Gud eller Big Bang. Adam och Eva eller aporna. Skapare eller slump. Att söka svar på frågorna var vi kommer ifrån och varför vi är här ligger djupt rotat i människan. Föreningen Genesis är kritisk till evolutionsteorin både av naturvetenskapliga skäl och utifrån deras hållning att även de första kapitlen i Bibeln är historiskt trovärdiga.

– Det finns så mycket häftiga och intressanta saker i naturen som tyder på att Gud direkt har skapat, inte genom någon evolutionsmekanism. Väldigt mycket pekar på det, säger Josef Moensjö som jobbar ideellt för föreningen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Dödshjälp för ingen – eller för alla?

Debatt Bara genom att stifta en dödshjälpslag utsätter samhället alla människor som kan omfattas av... tisdag 27/10 00:00

Ge mer frihet till familjerna!

Ledare Ett nytt stort slag om familjepolitiken och om föräldrars och barns rättigheter är på gång. Risken... tisdag 27/10 00:00

Den lidande församlingen – brevet till Smyrna

Även Smyrna var en viktig stad i Mindre Asien. I praktiken tävlade man med Efesos om att vara... tisdag 27/10 00:00
E-tidning
Senaste magasinen