Tro och liv

Teologi: Den borttappade delen av lärjungaskapet

När vi hör Jesus befallning i Matteus 28 om att gå ut och göra lärjungar, tenderar vi att tänka på det i termer av evangelisation. Men lärjungaskap är en livslång resa. Foto: Lightstock
När vi tänker på lärjungaskap måste vi förstå betydelsen av att överföra det som anförtrotts oss i fråga om lära och undervisning.
Foto: Rob Birkbeck

Nya undersökningar visar att en förbluffande mängd bekännande kristna inte tillräknar sig de mest grundläggande trossatserna. Omvändelsen i en människas liv är ett ögonblicksverk, medan efterföljelsen och lärjungaskapet är en livslång uppgift. Om vi slarvar med att överföra grunderna i tron och kunskapen om Gud och vem han är – teologi – fattas en väsentlig del av lärjungaskapet.

Publicerad Uppdaterad

När vi hör Jesus befallning i Matteus 28 om att gå ut och göra lärjungar, tenderar vi att tänka på det i termer av evangelisation. Vi föreställer oss Jesus lärjungar som sprider sig i den då kända världen, beväpnade med evangelisationstraktat. Vi ser framför oss glädjefyllda konversationer följda av jublande dopförrättningar. Sedan föreställer vi oss hur evangelisterna fortsätter till nästa stad för att bära fram evangeliet från Jerusalem till Judéen till jordens yttersta gräns.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS