Tro och liv

Pingstdagen är alla kyrkors dag

Publicerad Uppdaterad

Välkommen till ”alla mödrars dag” – det är ju mors dag i dag – och välkommen också till ”alla kyrkors dag”, för det är ju pingstdagen i dag. I dag skulle jag vilja ha en bibelgenomgång om den helige Ande.

På pingstdagen var ”de alla” församlade (Apg 2:1). I Sverige kanske svenska lärjungar skulle ha ursäktat sig och sagt: ”Så synd – på pingstdagen har jag datakurs, fotbollsträning eller sammanträde med Hem- och skolaföreningen.” Men de första kristna hade prioriterat bort datakursen, föreningsmötet och fotbollsträningen och var alla där, väntande, längtande, undrande.

Så faller Guds gode helige Ande över dem och ”satte sig på varannan av dem” – nej, var och en av dem. Varför? Svar: De hade trots mänskliga brister alla det gemensamt att de hade Jesus som vän. De hade sett en spotlight på ett kors som var färgat av blod. De hade sett – och de hade lytt. De hade lytt och bytt – bytt till ett på ett sätt mer osäkert liv i stället för livet vid fiskenäten och tullkassan. Men ett bättre liv, ett lyckligare liv. Tomheten var fylld.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS