Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Känslan av att vara barn av två olika kulturer

Mats Egfors skildrar sin släkts märkliga missionshistoria på inte mindre än fyra kontinenter. Han gör det på ett levande sätt som många kan ta till sig, inte minst om man själv är missionärsbarn, skriver Rune Imberg i sin reflektion över boken Kallelsens barn.

Tro och Liv · Publicerad 00:00, 23 okt 2021

Alla böcker bär med sig sin egen läsupplevelse och varje bok påverkar sina läsare på olika sätt. Det har jag blivit påmind om vid läsningen av Mats Egfors bok Kallelsens barn. I denna bok beskriver han delar av släktens liv utifrån det faktum att hans föräldrar var missionärer i Afrika och hans morföräldrar missionärer i Kina.

För min del har läsningen visat på vissa märkliga paralleller med både mitt eget och min frus liv (jag återkommer till detta). På ett skickligt sätt har han gett ord åt den annorlunda upplevelse det innebär att som svensk växa upp i en afrikansk kultur och inte minst – att växa upp som missionärsbarn, missionary kid”.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Han möter IS-offer med evangelium och fotboll

Webb-tv. Som liten ville Merzek Botros bli fotbollsproffs, men på grund av sin kristna tro var han inte... måndag 30/1 12:00

Starka relationer viktigaste faktorn för att vara lycklig

Lycka. Den viktigaste nyckeln till lycka tycks vara starka relationer. Det är åtminstone den slutsats som... måndag 30/1 10:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10