Lina Nielsen, vars röst genom lovsång, predikan och poddar uppmuntrat och berört många genom åren, möter nu upp i ett nytt format.
– Jag älskar att skriva, det är bland det bästa jag vet, säger Lina, som också är krönikör i Världen idag, när vi samtalar med henne, dagarna innan hennes första bok släpps.
– Men just bokskrivandet har hamnat längst ner på listan under lång tid, jag har ju ett annat jobb också, säger hon och skrattar.
Lina och Andreas Nielsen leder Hillsong Sverige, som på relativt kort tid vuxit från att vara ett kompisgäng som samlades till en kyrka på flera tusen personer. Lina berättar att hennes dagar kan innehålla allt från ledarträning till poddinspelning och förberedelse inför predikan.
Första raderna i boken skrev Lina när hennes äldsta dotter, nu 15 år, bara var några månader gammal. Samma år som Lina besökte sin allra första Hillsongkonferens i London.
– Under en period innan vi fick barn hade min mans lillasyster bott hemma hos oss, berättar Lina.
– Hon mådde väldigt dåligt psykiskt med ätstörningar och självskadebeteende.
När Lina steg innanför dörrarna i den stora samlingslokalen för Hillsongs kvinnokonferens Colour Conference, såg hon en stor skylt.
– Budskapet uppmuntrade mig och talade så stark. Det stod, ”Destined for greatness”, som betyder att du är specialdesignad för att göra något fantastiskt.
Lina tänkte direkt på sin svägerska och att hon också behövde höra det.
– Då var det som om det bara droppade ner på min insida att jag behöver skriva en bok, säger Lina.
– Jag känner att det här är något som Gud lagt på mitt hjärta.
Med syftet klart – att uppmuntra unga tjejer att se sitt eget värde – började Lina skriva under föräldraledigheten.
– Jag skrev för Johanna, min svägerska, och jag skrev för min dotter, säger Lina.
– Sedan blev boken liggande, för jag visste inte var jag skulle göra av den.
Lina beskriver sin egen tonårstid som lugn, utan stora revolter. Men på insidan kämpade hon desto mer.
– Jag jämförde mig mycket med andra och var ganska osäker och blyg, säger Lina.
Hon trivdes inte med den etikett som andra satte på henne och upplevde att det var svårt att ta sig ur det fack hon ofta hamnade i: den tillbakadragna tjejen i skuggan.
– Det var inte förrän jag flyttade till en annan stad, som 19-åring, som jag kände att jag kunde bestämma mig för vem jag ville vara, säger Lina.
Men Lina tror att man kan göra den resan där man är, att en flytt inte alltid behöver vara lösningen.
– Jag vill med den här boken hjälpa tjejer att komma på vem man är, tycka om sig själv och stå för det, säger Lina.
En storasysters hemligheter upplevs närmast som ett interagerande mellan Lina och läsaren. Som ett förtroligt samtal vid köksbordet, med inflikande kommentarer från en ”storasyster”, som berättar om sina erfarenheter och hemligheter.
Men här finns också möjlighet för läsaren att själv respondera genom att skriva ner tankar, beslut och reflektioner.
– Den ska vara lite som en handbok, medger Lina.
– Jag försöker alltid, i alla sammanhang där jag är, vara så ärlig som möjligt.
Linas erfarenhet är att genom att berätta om och visa på svagheter och utmaningar i sitt eget liv, så hjälper hon fler, än om hon låtsats som om allt vore perfekt.
– Det är helt onödigt att jag ska ha gått igenom tuffa saker om det inte blir till användning.
När Joel Sjöberg, på Sjöbergs förlag, kontaktade Lina och undrade om inte hon skulle skriva en bok blev det den sista lilla knuff hon behövde för att slutföra bokprojektet.
Boken täcker in många aktuella områden, som identitet, vänskap, psykisk ohälsa, ätstörningar, killar och press från skolan och omgivningen. Som en röd tråd genom boken finns frågan om hur man kan bygga ett liv där man mår bra. Livet med Gud är ett givet och återkommande inslag i alla kapitel.
– Jag vill så gärna att man ska kunna läsa boken även om man inte är troende, men det är omöjligt för mig att skriva en bok om identitet och meningen med livet utan att inkludera Gud, förklarar Lina,
– Han är ju central för mig i allting.
Språket är medvetet lättillgängligt för att den som tycker att läsning är svårt ändå ska kunna ta till sig boken. Lina förklarar också Gud, Jesus och den helige Ande på ett sätt så att någon som inte är van vid kyrkan ska kunna förstå. Hon tror också att föräldrar, syskon och människor som jobbar med ungdomar kan ha nytta av boken.
– Genom att läsa den tror jag man kan lära sig mycket om hur man kan prata om de här frågorna.
Lina har genom åren träffat många unga tjejer som mått dåligt på olika sätt. Dessutom har hennes egna döttrar nu hunnit bli 12 och 15 år.
– Att vara tonårsförälder är som att återvända till alla de här utmaningarna som det är att vara ung tjej, säger Lina.
– När jag själv tittade efter böcker som kunde passa mina tjejer så hittade jag nästan ingenting som var just som den här boken.
Döttrarna har läst och gett sin mamma konstruktiv kritik i bokprojektet.
– Jag är ju snart fyrtio år och mina tjejer tycker inte att jag vet någonting om att vara tonåring i dag, säger Lina och skrattar.
Men Lina upplever att mycket av utmaningarna ändå är desamma som när hon själv var tonåring och som när hon började skriva boken. Frågor om självbild, identitet, att välja rätt vänner och meningen med livet är alltid aktuellt. Ämnet killar och sex återkommer också för varje ny generation.
– Men det är tuffare i dag, för det finns så många röster som talar om för oss hur vi ska vara och hur vi ska leva.
Hon menar att pressen på ungdomar ökat, inte minst vad gäller jämförelse kopplat till sociala medier. De grundläggande utmaningarna må vara samma, men det är ett svårare klimat att möta dem i.
– När jag växte upp jämförde man sig med de andra i klassen – nu jämför man sig med den snyggaste modellen på hela jordklotet, säger Lina.
Lina tar också upp den ökade psykiska ohälsan och hennes önskan om att boken ska få betyda något för unga tjejer som brottas med just det.
– Jag brinner verkligen för dem som är trasiga och haft brustna uppväxter.
– Tänk om boken kunde få vara ord av liv in ett kaos som tjejerna lever i och nå in till platser som jag inte kan komma till, men som boken kan komma till, tillägger hon.
Tillbaka till Linas svägerska, Johanna, som var en del av att boken kom till från allra första början. Johanna skriver så här i bokens inledning:
”Hon [Lina] blev en extra storasyster som inspirerade mig att byta riktning i mitt liv. Genom att vara nära henne öppnades mina ögon för en helt annan verklighet än den jag levde i, Guds verklighet och det han ser när han tittar på mig. Jag är övertygad om att den här boken har potential att göra samma sak för varenda tjej som läser den!”
Lina hoppas att boken sprids till många i Sverige och kanske framöver också utanför landets gränser. Men samtidigt framhåller hon att det skulle vara värt allt om bara en blev hjälpt.
– Jag skulle vara så glad om en enda tjej kunde få sitt liv förvandlat, inse vem hon är, bli av med lögner och giftiga tankar och göra rätt val.